ZADELPASCONSULT

Begin 2017 ben ik gestart met de opleiding tot zadelpasser. Dit heb ik gedaan bij Saddle Professional, de opleiding vanuit de VZTD, Vereniging van Zadel- en Tuigdeskundigen.Medio 2018 heb ik de opleiding tot zadelpasser afgerond, en ben ik als zadelpasser aan de slag gegaan. Daarnaast ben ik altijd bezig mezelf verder te ontwikkelen om mijn werk als zadelpasser zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen.

 

PASSEND VOOR PAARD ÉN RUITER

Pasvorm, ontspanning en balans zijn de sleutelwoorden als het gaat om een passend zadel. Niet alleen voor het paard, maar zeker net zo belangrijk voor de ruiter. Een zadel op een paard, zonder gewicht van de ruiter, zal nauwelijks problemen opleveren. Het is het gewicht van de ruiter op het zadel dat zorgt voor druk op de paardenrug. Daarbij is het zo dat niemand symetrisch is. Wij als mensen niet, maar ook het paard niet. Ook dit heeft zijn uitwerking op het paard, het zadel en op de ruiter (denk aan rugklachten na het rijden). Dat het zadel bij het paard past is belangrijk, maar dat het zadel bij de ruiter past is daarom minstens zo belangrijk! Wanneer de pasvorm goed is, kan de ruiter ontspannen zitten, kan het paard gaan ontspannen en in balans komen. De basis voor iedere combinatie op welk niveau dan ook. Daarom begin ik bij een zadelpasconsult altijd met screening van de ruiter en wordt daarna het paard bekeken.

 

HET CONSULT

Een zadelpasconsult bestaat uit de volgende stappen:

  • screening van de ruiter; waarbij o.a. wordt gekeken naar asymetrieen in het lichaam, de stand van het bekken, de lengte van de benen en de stand van de zitbeenknobbels.
  • screening van het paard; waarbij o.a. wordt gekeken naar de bespiering, de bouw, asymetrieen in het lichaam en waarbij de maten voor het zadel worden gemeten.
  • rijden; een zadel kan niet worden aangemeten zonder het paard en de ruiter in beweging te hebben gezien.
  • zadeladvies; wat kan bestaan uit aanpassen van het huidige zadel of het aanmeten van een nieuw of tweedehands zadel.

 

Duur van een zadelpasconsult: ca 1,5 tot 2 uur.

VRAAG EEN ZADELPASCONSULT AAN!

BTM CONSULT

Een BTM (bear tree meting) consult verloopt op de zelfde wijze als het hier boven genoemde zadelpasconsult. Daarbij worden de kussens onder het zadel vandaan gehaald. De boom van het zadel wordt zonder kussen op je paard gepast. Door op deze manier te meten, kunnen wij de best mogelijke pasvorm voor je paard realiseren. Dit doen wij door middel van shimmen (op vul stukken in zetten). Dit gebeurd in de werkplaats en kan niet op locatie. De totale kosten voor dit consult kunnen variëren en zijn afhankelijk van het zadel en de benodigde aanpassingen. Deze kosten zullen altijd met je doorgenomen worden voordat de aanpassingen gedaan gaan worden.

 

TARIEVEN per 01/10/2021

Zadelpasconsult 1e keer per paard

Zadelpasconsult 1e keer volgende paard zelfde ruiter                  

Vervolgafspraak zadel controle

Zadel gedeeltelijk op- of bijvullen

BTM consult

Volledig nieuwe vulling (in werkplaats) inclusief napassen op locatie

Vervangen singelstoten per 2

Overige reparaties

Reiskosten per km vanaf 6903 ZG (eerste 20km gratis)

 

EUR 85,00

EUR 65,00

EUR 55,00

EUR 45,00

EUR 350,00

EUR 245,00

EUR 47,50

Op aanvraag

EUR 0,35

             

 

 

 

 

Tarieven zijn voor werkzaamheden op locatie en exclusief reiskosten, tenzij anders vermeld;

Prijzen zadelpasconsult worden berekend per combinatie.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Betaling per Tikkie, PIN of contant.

Annuleren van afspraken is kostenloos tot maximaal 24uur voor de afspraak en bevestigd door mijzelf.

 

Ruiterfitheid vind ik erg belangrijk. Ben je in bezit van een One Switch membercard? Dan krijg je 10% korting op de kosten van het zadelpasconsult (dit betreft op de consultkosten van EUR 85 voor de eerste afspraak, of op de consultkosten van een vervolgafspraak van EUR 55. Niet op aanvullende kosten, reiskosten, kosten voor het BTM meten, reparatie kosten of andere kosten).